top of page

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

З 1 по 31 жовтня щорічно проводиться Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек (наказ МОН України від 12.08.2014 №931).

З непохитною вірою в перемогу України та усвідомленням руйнівних наслідків війни цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відбувся під гаслом «У нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!».

Україна – земля славного незабутнього минулого, якою можна пишатися. На цій землі упродовж віків формувалася нація з гордим ім’ям – українці, які боронили свою територію від ворожих зазіхань. Не міг допустити волелюбний народ, щоб його країна ставала перед кимось на коліна, була годувальницею нахабних поневолювачів. Нелегкий час переживає сьогодні країна, але наші дужі руки, мислячі голови й палкі серця виведуть її на європейський рівень і з часом вона стане нездоланною ніким і ніколи. Для кожного з нас важливо, щоб Україна була вільною державою, щоб квітували її вишневі садки, біліли серед зеленого розмаїття хати, тьохкали літньої ночі солов’ї, кликало до себе важким колоссям поле, а наша співуча українська мова звучала у всьому світі.

Світ тепер знає, що таке справжня Незламність. А ми точно знаємо, що Життя переможе! Українська нація міцніша, ніж здавалося. Любов до Батьківщини сильніша, ніж страх смерті. Ворог не врахував того, що вже виросло нове покоління українців-патріотів. Покоління, що не піддається ворожій пропаганді та добре вміє боротись з ворогом. Український народ є єдиним, згуртованим і потужним. Ненависть до загарбника є всенародною. Україна своєю боротьбою спричинила геополітичні зміни: зупинила агресію росії і об’єднала проти російського диктатора весь цивілізований світ.

«Вдихнути в юну істоту душу громадянина – це значить передати не тільки радість, захоплення, гордість за все те, що становлять наші святині, а й сердечний біль, тривогу, турботу за долю цих святинь – свободу і незалежність, честь і велич, багатство і славу нашої улюбленої Вітчизни». Ці слова В.О. Сухомлинського – видатного педагога-гуманіста, громадянина − можуть слугувати орієнтиром у національно-патріотичному вихованні молодого покоління.

У закладах освіти Горішньоплавнівської міської територіальної громади проведено відкриті перегляди літератури, тематичні книжкові виставки, обговорення книг, лінгвістично-літературні ігри, пізнавальні вікторини, усні журнали, дискусії, години спілкування, поетичні конкурси патріотичного вірша, фотоконкурси, конкурси малюнків, майстер-класи з виготовлення поробок з патріотичною символікою.

У СЗОШ №4 відбулась благодійна акція «Святкова посилочка нашим воїнам» до Дня захисників та захисниць України. Учнівський та педагогічний колективи школи неодноразово проводить збір та передачу солодощів, чаю, кави та інших продуктів на передову для наших захисників. Цього разу зібрали ще й теплі речі, ліки. Передали і дитячі малюнки з побажанням повертатися з Перемогою.

Батьки та учні ЗОШ №1 виготовили різноманітні смаколики для благодійного ярмарку та передали зібрані кошти в сумі 21630 грн на лікування випускника 2016 р., добровольця-захисника Миколи Філоненка.

Для учнів 10-11 класів СЗОШ №4 проведено практичні занятття «Використанння навчальної автоматичної зброї», «Ознайомлення із засобами індивідуального захисту від вогнепальних поранень» за участі працівників першого відділу Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки головного сержанта Чигорки Дмитра Миколайовича - інструктора відділення рекрутингу та комплектування, старшого сержанта – Лиходія Олександра Станіславовича та солдата Безверхої Марини Олегівни – стрільця роти охорони.

Здобувачі освіти ЗОШ №2 через буктрейлер «Зростаємо українцями» презентували ексклюзивну енциклопедію для допитливих. Культура українців надзвичайно багата, і розглядати її можна з різних поглядів. В енциклопедії показано звичаї та вірування українського народу очима дитини – так, ніби читач мандрує крізь віки й спілкується з нашими прадідусями і прабабусями, коли ті були дітьми. Який одяг вони носили? Якими забавками гралися? Як дражнили друзів? Яких пісень співали? Які подарунки готували на свята? Книга вводить дитину в захоплюючий і мудрий світ етнографії. А ось відеофлешмоб «У нашім серці Україна» розкрив любов до нашої Батьківщини через поезії, які декламували талановиті читці.

Інформацію та фотоматеріали щодо проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек висвітлено на шкільних сайтах та офіційних сторінках закладів освіти у Фейсбук.



52 перегляди
bottom of page