top of page
  • cprgopl

Свято літератури і професійного спілкування

29-30 квітня 2021 рокув дистанційному форматі на базі факультету іноземної філології НПУ імені М.П.Драгоманова пройшла ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми мовно-літературної освіти в середній та вищій школах». Робота велася у 6 секціях, цікавими, змістовними, сповненими любові до дітей і літератури були виступи науковців, методистів, учителів України.



У рамках конференції було проведено майстер-клас "Сучасний та ефективний урок літератури:методичні фішки щодо способів візуалізаціі навчального матеріалу" Горобченко Ірини, директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

Для читачів ім’я Річарда Баха уже давно асоціюється з найкращими зразками сучасної прози, створеними Антуаном де Сент-Екзюпері, чимось вони нагадують Рея Бредбері. Але у нього свій власний почерк і одна стихія – небо і політ, якій він віддав свій талант, всю свою творчість.

Він ніби пролітає над картою американської прози на старенькому біплані з кабіною, яку продувають вітри і ностальгія за минулим. Притчі та філософську прозу писали і до нього, але так, як пише він, не писав ще жоден письменник у світі. Його книги створюють особливий світ, у який варто увійти, оглянутися, усвідомити і відчути Річарда Баха своїм другом, однодумцем.

Як же допомогти нашим учням стати на крило? Знайти свою мрію і відчути стан щасливого польоту? Як дати віру у свої крила й міцність пір’я, позбавити страху висоти?

Як виплекати великі і дужі крила, щоб діти зрозуміли, що вони – керманичі свого власного життя, щоб, як чайка Джонатан Лівінгстон, були впевненими у тому, що у цьому польоті знадобляться усі сили, любов і майстерність?

На всі ці питання ми спробуємо знайти відповіді, аналізуючи текст твору. А також створимо скарбничку прийомів і форм роботи, які б заохотили наших учнів прочитати повість-притчу.

Адже наше життя – наш політ. Лише ми в силі ним керувати. Тож давайте спробуємо випусти на волю Джонатана Лівінгстона, який живе в кожному з нас.

216 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page